פרויקט עיצוב קליניקה

עיצוב קליניקה טומן בחובו אתגר – הקליניקה משרתת הן את המטפל/ת העובד/ת בו בקביעות והן את המטופלים המתארחים בו. תכנון ועיצוב קליניקה מחייבים לקיחה בחשבון של היבטים פונקציונליים מחד והיבטים רגשיים מאידך. 

הקליניקה של אביגיל הינה קליניקה לטיפולי תנועה ומגע. 

בקליניקה, הנמצאת ביחידה הסמוכה לבית המשפחה, היה צורך ליצור חדר המתנה עם פינת תשאול, פינת קפה ופינת עבודה, חדר טיפולים ותרגול וכן שירותים. 

Homework Design

עיצוב קלינקה

בתהליך עיצוב הקליניקה, שהתקיים לקראת המעבר למקום, ביצענו תכנון מקיף וחשיבה יצירתית אשר הביאה למעשה למהפך – גנזנו את התכניות המקוריות ושינינו אותן דרמטית. 

בזכות ההמלצה המקצועית מצדנו, לתכנון שונה של המרחב ובזכות גמישותה של אביגיל, הצלחנו לארגן את חלל הקליניקה, כך שהוא נוצל באופן חכם יותר.

שינוי מיקומה של דלת הכניסה, אפשר לנו לתכנן את מיקום הפונקציות השונות בצורה ארגונומית מיטבית.  לשינוי קל זה היתה השפעה תכנונית משמעותית. 

חלל הטיפולים

באיזור הטיפולים הסרנו את המטבחון הקיים וכן מקלחון שהיה במקום. במקומם עיצבנו חדר שירותים מפנק. לחלל הטיפולים והתרגול בחרנו צבע בהיר, על מנת להבטיח תחושת מרחב ונוחות. 

חלל קבלת הקהל

עיצבנו את חדר קבלת הקהל, בו מתבצע התשאול הראשוני לכל מטופל/ת, בסגנון ייחודי הכולל צבע ואופי. יצרנו פינת עבודה קטנה עבור אביגיל. בחרנו פלטת צבעים בקפידה – צבעי ירוק-וורוד המשולבים בעץ בהיר. בחרנו בטפט מקסים בדוגמת טרצו שנתן את הטון בכניסה לקליניקה. השתמשנו בטפט שוב בחלל הטיפולים, ברמיזה, על מנת ליצור קשר בין שני החללים השונים. שמרנו על אחידות בצבעים, בגוונים ובטקסטורות וכך קיבלנו מראה אחיד ונעים.

בעיצוב הקליניקה הפקנו למעשה שילוב מיטבי – המרחב משדר מקצועיות רבה ולצד זאת מעניק תחושת שלווה והגנה למטופלים. עם האסתטיקה והרוך במקום יצרנו אווירת טיפולים אידיאלית.

Homework Design

גלריית תמונות

לפני ואחרי

before clinic Clinic 35
לשיחת ייעוץ ללא עלות השאירו פרטים >>
דילוג לתוכן